Ови ЧАЈЕВИ најбрже ГРЕЈУ и штите од вируса - Уз минималан број састојака направите ВРХУНСКИ напитак
Идеални су за хладне зимске дане као што је овај!
Зима је можемо већи на свом врхунцу. Док снег пада, ево предлога за два напитка која можете припремити, а који ће вас брзо загрејати.
Јако је ЛОША за ИМУНИТЕТ - Уколико желите ЈАК ОРГАНИЗАМ ову намирницу избаците из употребе, не препоручује се
Знате ли ШТА УНОСИТЕ у ОРГАНИЗАМ са једном КОНЗЕРВОМ мариниране САРДИНЕ - Листа је дугачка и изненадиће вас
Потребно је:
- цео корен ђумбира
- литра воде
- мед и лимун по жељи
Припрема:
У шерпи прокувајте воду. Корен ђумбира огулите и исецкајте на колутове. Када је вода прокључала ставите кришке ђумбира. Треба да кува 10-15 минута. После тог времена склоните шерпу са стране и поклопите. Нека одстоји још 15 минута, а затим процедите чај. Чај је најбољи када се пије сам, без икаквих додатака. Ако вам то не одговара додајте мед и лимун.
Напитак од јабука
Јабуке добро опрати, посушити, па исећи неољуштене на сасвим танке колутове. Сложити их на папир за печење и ставити у рерну на сасвим ниску температуру или на 100 степени ако је рерна са врућим ваздухом.
Када су јабуке суве са горње стране, преврнути их, па поновити поступак. Осушене јабуке прокувати десетак минута са мало цимета, па оставити да стоје јос десетак минута поклопљене. Процедити.
Боја овог чаја зависи од боје и количине јабука, а на литар воде потребно је 4-5 већих јабука. Ако се већ јабуке суше добра идеја је осушити већу количину коју можете јести као здрави чипс од јабука или сачувати у папирној врећици за припремање чаја некаки други пут. Важно је само да су добро осушене.
Јабуке се могу сушити и на собној температури, само сто сушење траје дуже. Пожељно би било да су јабуке непрскане. Чају од јабука није потребно додавати шећер. Уместо тога изаберите слатке јабуке, а ако већ не пијете незаслађен чај, засладите га с мало меда.