ЧАК И УМЕСТО СЕКСА: Откривене НОВЕ функције ЧОКОЛАДЕ које мораш знати - ОДУШЕВИЋЕ ТЕ!
Сада ћеш је јести без гриже савести!
Након ових сазнања имаћеш пет пута више разлога да једеш своју омиљену чоколаду и да не осећаш кајање у исто време!
Многи игноришу овај симптом, а може бити рани показатељ озбиљне болести!
А ми вам саветујемо да то буде она која има 70% какао и која неће оставити последице на твојој килажи.
САВЕТ НУТРИЦИОНИСТЕ: Ослободи се токсина и вишка килограма БРЗО И ЛАКО, уз ова ДВА савета!
Добра је за мозак и боље памћење
Италијански научници доказали су да је чоколада добра за мозак. Флавоноидна једињења побољшавају меморију. Осим тога, љубитељи чоколаде ће имати веће шансе да одрже когнитивне способности с годинама.
БРЗО И ЕФИКАСНО: Смути од ЗЕЛЕНЕ ЈАБУКЕ, довешће те до равног стомака ЗА ЧАС!
Подмлађује
Чоколада помаже у подмлађивању старих ћелија. Научници су спровели експеримент: током две недеље су давали експерименталним глодарима супстанцу као што је флавоноидни епикатехин (који се налази у чоколади). Резултати су показали да се ниво стреса и упале нервних ћелија код животиња смањује, што је промовисало процесе подмлађивања целог организма. Након таквог сазнања многи ће више волети чоколаду.
Смањује ризик од можданог удара
Чоколада може смањити ризик од можданог удара ако се једе три пута недељно. Ова количина чоколаде смањује вероватноћу срчане аритмије, која често доводи до можданог удара. Старији људи треба да укључе ову делицију у своју исхрану.
ТО НАМ СЕ БАШ СВИЂА! Научно доказано да чаша вина нашем телу РАДИ ИСТО што и 1 сат У ТЕРЕТАНИ!
Уместо секса
Чоколада замењује секс. Ствар је у томе што уз коришћење ове посластице тело производи серотонин и допамин, такозване хормоне среће, који се такође излучују током секса.
Недавно су научници открили да ће чоколада нестати до 2050. године. Претпоставља се да ће до овог времена, због климатских промена, све познате врсте какаа нестати.
Међутим, стручњаци из Одељења за геномику биља са Калифорнијског универзитета су нагласили да се захваљујући уређивању структуре ДНК какаа зрна може избећи нестајање чоколаде.