У телу се деси ЧУДО АКО ЈЕДЕТЕ СВАКИ ДАН ДИЊУ: Ево да ли је добро да поједете ВИШЕ ОД ЈЕДНЕ КРИШКЕ ДНЕВНО
Са 90 одсто садржаја воде, скоро колико и лубеница, ова воћка има природне електролите.
Све врсте воћа и поврћа могу да благотворно делују на ваше здравље и то је разлог више да не упаднете у монотонију и пречесто једете једно те исто.
Искористите најбоље од сваког годишњег доба, па на врхунцу лета обавезно дајте предност дињи. Са 90 одсто садржаја воде, скоро колико и лубеница, ова воћка има природне електролите - калијум, магнезијум и калцију.
НИЈЕ КАФА, А НИ ЧАЈ: Овај НАПИТАК подиже ниво ЕНЕРГИЈЕ, алкализује, јача имунитет и подстиче варење
ОПРЕЗ СА ЛУБЕНИЦОМ: Ево које су ПОСЛЕДИЦЕ ПРЕТЕРИВАЊА у конзумацији овог воћа
То значи да ће она муњевитом брзином хидрирати организам, а то је баш оно што вам је најпотребније у врелим данима.
Ипак, најзначајнија је количина бетакаротена коју садржи диња - више од 5000 интернационалних јединица у 100 грама. Овај нутријент даје дињи дивну наранџасту боју, а у организму се претвара у витамин А. Иначе моћан антиоксиданс, овај витамин штити здравље коже и очију.
Уз витамин Ц који је неопходан за синтезу колагена, од сад можете бити сигурни да је само једно парче диње дневно слично ефекту мазања неке добре, квалитетне креме.
Уз важна влакна која потпомажу варење и здравље црева, диња садржи и витамин Б9, користан за одржање добре меморије.