Ево како да испадне КАО У РЕСТОРАНУ - Рецепт за најбољу БЕЧКУ ШНИЦЛУ, није тешко, али ако овде погрешите све пада у воду
За припрему овог дивног јела морате имати посебан комад меса и смесу за панирање.
Права бечка шницла захтева одговарајући комад меса и прецизан поступак припреме. Ево како да је направите да испадне као у ресторану, а прилоге бирате сами.
Ово су потребни састојци и поступак припреме.
Састојци (за 4 особе):
- 4 телеће шницле (око 150 г по шницли)
- Со и бибер по укусу
- 2 јаја
- 100 г брашна
- 150 г презли
- 100 мл уља (или свињске масти за пржење)
- Лимун (за сервирање)
Припрема:
Припрема шницли: Телеће шницле ставите између два слоја пластичне фолије и истуците их тучком за месо док не постану танке, али пазите да се не поцепају. Посолите и побиберите по укусу.
Панирање:
Припремите три посуде – у првој ставите брашно, у другој умутите јаја, а у трећу сипајте презле. Сваку шницлу прво уваљајте у брашно, потом у јаја, и на крају у презле, тако да буду потпуно прекривене.
Пржење:
У тигању загрејте уље или свињску маст на средње високој температури. Када уље постане довољно вруће (можете проверити тако што ставите мали комадић хлеба – ако одмах почне да цврчи, уље је спремно), ставите шницле. Пржите их са обе стране по 3-4 минуте, док не постану златно-смеђе.
Оцедити:
Када су шницле пржене, извадите их на папирне убрусе како бисте уклонили вишак масноће.
Сервирање:
Телеће шницле послужите одмах уз кришке лимуна, које можете исцедити по шницли пре јела. Уз њих можете послужити кромпир салату, пире кромпир или зелену салату, а по оригиналном рецепту служи се уз прелив од шумског воћа.