ГЛАВНИ САСТОЈАК ВОДА! Ових 6 напитака подстичу боље ВАРЕЊЕ и уклањају ТОКСИНЕ! Потпуно ПРИРОДНО!
Укусно и здраво!
Чаша обичне воде најбољи је пријатељ вашег организма, а она може постати још благотворнија додате ли јој зачине лековитих својстава наведене у наставку текста. Добићете супер здрав напитак који, између осталог, поспешује варење и прочишћава организам.
Овај моћан напитак можете направити и у боци с водом, понети га са собом на посао, и пити га током дана. Биће укусан и ако истовремено додате два зачина - добра комбинација је лимунов сок и цимет, каранфилић и листићи нане, сок лимете и свежи краставци, а сами испробајте и друге комбинације.
1. Свеже исцеђен лимунов сок или сок лимете
Лимун и лимета су одлични извори витамина Ц, врло важног антиоксиданта који помаже у неутрализацији слободних радикала у телу. Такође, добри су прочишћивачи организма јер подстичу пробаву. Исцедите пола лимуна или лимете у боцу воде.
ОДЛИЧАН ТРИК: ЗАМРЗНИТЕ лимун пре него што га употребите и извуците максимум за своје ЗДРАВЉЕ!
2. Свежи листови нане
Биљку нане можете и сами узгајати у врту, на балкону, а одржаваће се и ако је држите унутра, само је ставите покрај прозора како би добила довољно светла. Нана активира пљувачне жлезде и ензиме за варење, који помажу телу да апсорбује хранљиве материје из хране. Због својих умирујућих својстава помаже код тегоба са желуцем.
КОЛАПС ОРГАНИЗМА: Ове намирнице су главни КРИВЦИ што се осећате безвољно и без довољно СНАГЕ!
3. Каранфилић
Осим што помаже код проблема са системом за варење, успешно се бори против паразита који се могу наћи у људском организму. Убаците у воду три до пет целих каранфилића и оставите да мало одстоје како би дали арому води. Кад попијете воду, каранфилић можете појести, само пазите, јер је веома љутог укуса.
ДОЈИЉЕ, ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Овај напитак узимајте свакодневно - чини ЧУДА са вашим организмом!
4. Корен ђумбира
Ђумбир се већ вековима користи као лек код лоше пробаве, грчева, мучнине и плихова. Уз то поспешује циркулацију те делује против упала и против вируса. Ђумбир величине палца нарежите на мале коцкице и додајте води. Као и код каранфилића, кад попијете воду ђумбир такође можете појести, али пажљиво, јер је такође врло ароматичан.
5. Кришке свежег краставца
Краставци води дају фини свежи укус, а можете их јести и док пијете воду. Помажу у уклањању токсина из пробавног система и снабдевају тело водом. Не само да садрже антиоксиданте и влакна него и поспешују производњу инсулина у гуштерачи. Кришке свежег краставца нарежите на квадратиће и прелијте водом.
ОПРЕЗ! Скидање са АНТИДЕПРЕСИВА, теже од саме БОЛЕСТИ! Ево који су савети ЛЕКАРА!
6. Цимет
Одличан је лек против гљивица и вируса, а помаже и код лоше пробаве. Поспешује циркулацију, разграђивање масноћа током пробаве и регулисање глукозе у крви тако што успорава време потребно да храна из желуца оде у танко црево. Комадић циметовог штапића ставите у воду и пустите да кратко одстоји како би пустио арому у воду.