ЈЕЛО СА ТРАДИЦИЈОМ: Кромпир са павлаком ће задовољити вашу глад и задивити ваше госте - Неодољиво укусан РЕЦЕПТ
Бакина кухиња често је синоним за укусна и традиционална јела која одушевљавају и најпробирљивија непца.
Једно од таквих јела је и наједноставнији и најбољи кромпир са павлаком. Овај рецепт комбинује укусне састојке попут кромпира, паприке, павлаке и зачина, стварајући савршену хармонију окуса.
Ова једноставна припрема ће вас одушевити својом јединственом комбинацијом и пружити вам врхунски оброк који ће вас оставити без даха.
Састојци:
- 600 г кромпира
- 1 корен целера
- 1 струк младог лука
- 2 паприке
- 250 г киселе павлаке или павлаке за кување
- 100 мл млека
- 2 јаја
- 100 г ренданог качкаваља
- Зачин соли и мљевеног бибера
- 4 чена белог лука
ОВА ТРИ ЗНАКА ће се обогатити у јулу, срећа их прати и следеће године - Период пред нама ће бити БЕЗ СУДБИНСКИХ ПРЕОКРЕТА
Мама УПОЗОРИЛА на ризик од гушења - Ево КАКО ДА ПРАВИЛНО дате деци лубеницу и избегнете трагедију
Припрема:
- Лук и паприку исеците на крупније комаде. Пржите их на уљу, додајте мало соли.
- Кромпир и целер исечите на кругове. Додајте зачин и мљевени бибер, уље и све добро измешајте.
- Умутите павлаку, јаја и млеко. Додајте рендани качкаваљ и издробљен бели лук.
- Половину кромпира распоредите у подмазану посуду за печење, затим додајте пржени лук и паприку. Преко тога распоредите другу половину кромпира.
- Прелите смесу од павлаке, јаја, млека, качкаваља и белог лука преко кромпира.
- Пеците на 220 степени Целзијуса 50-60 минута.
- Послужите топло.
Комбинација павлаке, јаја, млека и качкаваља ствара прелив који се савршено слива преко кромпира и пружа додатну кремасту ноту. Када ово јело буде печено, из рерне ће се ширити примамљиви мириси који ће вас тешко оставити равнодушним.
Било да га послужите као главно јело или прилог, овај кромпир са павлаком ће задовољити вашу глад и задивити ваше госте.
Уживајте у врхунском укусу и квалитетном оброку.