ГОЈИ! Многи су у ЗАБЛУДИ у вези ове НАМИРНИЦЕ, верују да подстиче метаболизам и мршављење, али ово су нежељени ефекти
Ствара стомачне тегобе и успорава варење!
Годинама се говори о кафи и њеним здравственим предностима, али и негативним ефектима које може изазвати конзумирање овог многима омиљеног напитка. Неки сматрају да је одлична за низак притисак, памћење, док је други доводе у везу са ризиком од појаве кардиоваскуларних обољења.
Како је ово не само омиљени, већ обавезни напитак за многе, без ког не могу да започну дан, није нелогично што се готово свакодневно истражује утицај кафе на здравље.
Далила ПЕРЕ КОСУ само ЈЕДНОМ НЕДЕЉНО - Процедура је ИСЦРПЉУЈУЋА, а на крају уради ово, ТАКО ШТИТИ КОСУ
ПО РЕЦЕПТУ ЗОРИЦЕ БРУНЦЛИК: Рецепт за ову салату СВИ ТРАЖЕ, поред ПИЛЕТИНЕ иду и ови САСТОЈЦИ, одушевиће вас
НИЈЕ САМО ВОЋЕ И ПОВРЋЕ - Намирнице које су ОБАВЕЗНЕ у току ЈЕСЕНИ, овако ћете сачувати и ПОДИЋИ ЕНЕРГИЈУ
Тако, једна нова студија сугерише да би одређена врста кафе могла да има штетно дејство на нас. Стручњаци су навели да јако пржена кафа може да успори варење и створи стомачне тегобе.
Постоје докази да кафа различитог степена печења утиче на варење на различите начине. На пример, јако пржена кафа може донекле да блокира варење, да га успори. Док ће слабије пржена кафа, напротив, убрзати варење - објаснио је нутрициониста и додао да су последице конзумирања оваквог напитка надимање, гастритис, па и гојење.
Препорука стручњака је да се оваква, јако пржена кафа не комбинује са обилним и нутритивно јаким оброцима. Ако волите кафу јачег укуса, која се добија дужим пржењем зрна, најбоље је да је пијете између оброка, савет је нутриционисте.
Нека од ранијих студија је указала да претеривање у кафи може да повећа ризик од стварања крвних угрушака.