Најбољи и НАЈБРЖИ рецепт за припрему СЛАВСКОГ ШАРАНА - Додатак ЗАЧИНСКОГ биља и белог лука осваја МИРИСОМ и укусом
Рецепт је фантастичан и што је најбитније не захтева пуно времена за припрему
Славски шаран је незаобилазно јело на свакој славској трпези, али припрема овог специјалитета не мора да буде компликована нити временски захтевна.
Овај рецепт за славског шарана је брз, једноставан, а резултат је препун богатог укуса који ће одушевити све присутне. Тајна лежи у савршеној комбинацији зачинског биља и белог лука који обогаћују месо
рибе, чинећи га сочним и мирисним.
Уколико желите да припремите шарана који ће постати звезда вашег славља, овај рецепт је прави избор. У неколико једноставних корака, уживаћете у неодољивом окусу, а ваша славска трпеза добиће дашак традиције са савременим твистом.
Састојци:
- 1 шаран (око 1 кг, очишћен и зарезан на пар места)
- 3 кашике маслиновог уља
- сок од пола лимуна
- 1 кашичица рузмарина
- 1 кашичица мајчине душице
- 1 кашичица оригана
- со и бибер по укусу
- 5-6 ченова белог лука, ситно исецканих
Припрема
У малој посуди помешајте маслиново уље, сок од лимуна и зачинско биље уз ситно исецкани бели лук. Натрљајте рибу овом маринадом, посолите и побиберите. Пеците шарана на роштиљу на средњој температури, око 5-7 минута са сваке стране, док се месо лако не одваја од костију. Послужите уз свежу салату и кришке лимуна.