Najbolji i NAJBRŽI recept za pripremu SLAVSKOG ŠARANA - Dodatak ZAČINSKOG bilja i belog luka osvaja MIRISOM i ukusom
Recept je fantastičan i što je najbitnije ne zahteva puno vremena za pripremu
Slavski šaran je nezaobilazno jelo na svakoj slavskoj trpezi, ali priprema ovog specijaliteta ne mora da bude komplikovana niti vremenski zahtevna.
Ovaj recept za slavskog šarana je brz, jednostavan, a rezultat je prepun bogatog ukusa koji će oduševiti sve prisutne. Tajna leži u savršenoj kombinaciji začinskog bilja i belog luka koji obogaćuju meso
ribe, čineći ga sočnim i mirisnim.
Ukoliko želite da pripremite šarana koji će postati zvezda vašeg slavlja, ovaj recept je pravi izbor. U nekoliko jednostavnih koraka, uživaćete u neodoljivom okusu, a vaša slavska trpeza dobiće dašak tradicije sa savremenim tvistom.
Sastojci:
- 1 šaran (oko 1 kg, očišćen i zarezan na par mesta)
- 3 kašike maslinovog ulja
- sok od pola limuna
- 1 kašičica ruzmarina
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica origana
- so i biber po ukusu
- 5-6 čenova belog luka, sitno iseckanih
Priprema
U maloj posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna i začinsko bilje uz sitno iseckani beli luk. Natrljajte ribu ovom marinadom, posolite i pobiberite. Pecite šarana na roštilju na srednjoj temperaturi, oko 5-7 minuta sa svake strane, dok se meso lako ne odvaja od kostiju. Poslužite uz svežu salatu i kriške limuna.