ЈЕДАН САТ ПОСЛЕ КУВАЊА: Овом намирницом се можете ОТРОВАТИ, а свакодневно је користите!
Водите рачуна.
Пиринач је једна од оних намирница коју лако можемо да скувамо у превеликој количини и онда га следећег дана поново једемо као прилог уз нешто друго.
Укус ће и следећег дана остати исти, за разлику од, на пример, пржених кромпирића, али оно што већина људи не зна јесте да је пиринач јако подложан кварењу!
Ако додате ОВАЈ зачин вашој исхрани десиће вам се 5 одличних ствари!
То нема везе с начином на који подгревате пиринач, већ је директно повезано с начином на који ћете га чувати. Сирови пиринач има на себи mikroorganizme Bacillus цереус, који се јако брзо размножавају. Они могу да проузрокују тровање храном, па чак и ако је пиринач скуван.
Проблем настаје кад скувани пиринач оставите на собној температури. У том случају се споре размножавају и прерастају у бактерије, које могу да изазову тровање.
Ове намирнице морате прати пре сваке употребе!
Што дуже пиринач стоји на собној температури, то је већа концентрација бактерија и већа могућност да се отрујете.
Како бисте избегли овакву ситуацију, немојте остављати кувани пиринач на собној температури дуже од сат времена. Након тога га обавезно одложите у фрижидер.