НАУЧНИЦИ СУ ДОКАЗАЛИ! Ова врста ЧОКОЛАДЕ, смањује симптоме ДЕПРЕСИЈЕ! Уживаћеш у свакој КОЦКИЦИ!
Богата је цинком и магнезијумом!
Умерено конзумирање тамне чоколаде значајно смањује ризик од депресије, закључило је неколико британских научника.
Стручњаци с лондонског Универзитета спровели су анкету у којој је учествовало више од 13 хиљада људи. Фокусирали су се на утврђивање односа између конзумације чоколаде и појаве депресије. Да би то учинили, волонтерима су постављена питања о количини и врстама слаткиша које једу и њиховом емоционалном стању. Научници су узели у обзир и чиниоце као што су ниво телесне активности и присутност лоших навика, посебно пушења.
PALLINI BEACH, ATHOS ПАЛАЦЕ, THEOPHANO ИМПЕРИАЛ И СИМАНТРО BEACH - САМО У TRAVELLANDU
БЕЗ ГЛАДОВАЊА ДО САВРШЕНЕ ФИГУРЕ: Помоћу ИНДИЈСКЕ ДИЈЕТЕ бићете ЗАДОВОЉНИ својим телом!
ВЕЧИТА ДИЛЕМА! Питате се КОЛИКО треба да траје један ТРЕНИНГ - ово је ЈЕДИНИ и прави одговор!
Резултати су показали да су љубитељи тамне чоколаде знатно мање склони депресији него они који је уопће не једу. Испитаници који су два дана конзумирали тамну, горку чоколаду, имали су 70 посто мање знакова те болести. Осим тога, код четвртине учесника анкете који су редовно јели 104 до 454 грама тога слаткиша вероватност развоја депресије смањила се за 58 посто у поређењу с онима који нису укључили чоколаду у своју исхрану. Научници наглашавају да такав учинак има само чоколада с високим уделом какаа.
Постоји низ механизама којима чоколада може спречити појаву депресије или умањити њене симптоме, напомињу истраживачи. Кажу да је тајна у томе што горка чоколада садржи посебне састојке који имају одређени утицај на људску психу.
- Чоколада садржи бројне психоактивне ствари, укључујући оне сличне анандамиду, неуротрансмитеру који блокира осећај бола, те неколико ендогених биогених амина, који укључују фенилетиламин, спој који има важну улогу у регулацији расположења - закључују научници.
Тамна чоколада богата је антиоксидансима који смањују упале у телу, а чија је присутност, према стручњацима, такође директно повезана с појавом стреса и тескобе.
ОТКРИЈ ТАЈНУ ЗДРАВОГ МРШАВЉЕЊА - Можеш јести СВЕ, али у ОВИМ количинама! Измери уз помоћ ШАКЕ!
СОЧНА ВОЋКА КОЈА ЛЕЧИ И КАРЦИНОМ: Ево зашто смокву треба да једете свакога дана!
ЧУДЕСНА ДЕЈСТВА СОДЕ БИКАРБОНЕ - Избељује ЗУБЕ, ублажава ОПЕКОТИНЕ... Ево како да је користиш!
Раније су пољски научници открили да тамна чоколада, богат извор магнезијума, цинка и других важних елемената у траговима, и црно вино, извор корисног антиоксиданса ресвератрола, имају благотворан утицај на здравље људи.
Употреба производа с противупалним својствима, како кажу стручњаци, смањује веројатност преране смрти за 18 посто, а њихово укључивање у свакодневну исхрану смањује ризик од смрти од кардиоваскуларних болести за 20 посто, а од рака за 13 посто.