ТРИК НУТРИЦИОНИСТЕ: Јаја и МЕСО су НАЈЗДРАВИЈИ КУВАНИ, а ево како да их ПРЖИТЕ, многи праве исту ГРЕШКУ
Ситница која ће сачивати ваше здравље!
Инстаживање које је спровео Завод за јавно здравље "Батут" показало је да грађани Србије не конзумирају воће сваки дан, хлеб и масно волимо, па је тако спремање хране на масти скочило за 14 одсто у односу на 2013. годину.
Што се тиче физичке активности, седимо у просеку 4,7 сати дневно и нерадо одлазимо на тренинге.
Ма какав црни петак, у Deichmannu попусти трају целе недеље!
БЕЗ ТРУНКЕ ШМИНКЕ: Сања Маринковић показала ЛИЦЕ пре улепшавања, одмах УСЛЕДИЛИ КОМЕНТАРИ (ВИДЕО)
НЕИЗДРЖИВО ЈЕ ПОСЕСИВАН: Са МУШКАРЦЕМ рођеним у овом знаку можете доживети рај, али и ПАКАО
Шта нам говоре ови резултати о нашим здравственим навикама? Да ли оваквим начином живота можемо да останемо здрави? Нутриционисткиња Милка Раичевић је за ТВ Прва открила где готово сви грешимо.
- Заборављамо да је Србија раније имала свиње које су пасле и које су јеле жир и то је код нас, нажалост, постао само тренд када је у питању органско месо. То је маст од мангулице коју већина људи себи не може да приушти. Међутим, морамо научити једну ствар. Маст има у себи здраве материје, али ми грешимо када је користимо - рекла је Милка Раичевић.
Наиме, начин на који ми спремамо месо доводи до тога да оно буде потпуно нездраво.
- Када печемо маст и она загори, добијамо ништа друго него канцер у тањиру. Она не сме да загори. Друга ствар је када ви храну термички обрадите, па на крају додате маст - објашњава нутриционисткиња.
Најбоље је, ипак, кад год је могуће маст заменити маслиновим уљем.
- Још је боље ако замените маст маслиновим уљем, онда смањујете холестерол за две до три јединице - рекла је она.
Грешку, како каже нутриционисткиња, не правимо само са месом, већ и са јајима.
- Јаја је боље кувати, него пржити, а ако пржите, онда не чекајте да се маст прегреје, већ чим се истопи по тигању ставите јаје да се пржи - закључила је нутриционисткиња Милка Раичевић.