Одмах се ПРЕПОЗНА ШКАРТ - Ако пронађете овакве МАНДАРИНЕ на пијаци ЗАОБИЂИТЕ ИХ, најобичније "бацање" пара
Изаберите најбоље плодове уз помоћ једноставних трикова. Ако не испуњавају наведене критеријуме, не купујте.
Сезона мандарина, која траје од средине новембра до почетка фебруара, доноси дашак сунца и укус лета усред хладних зимских дана. Ово сочно воће постало је неизоставан избор за многе – било као извор витамина Ц за јачање имунитета или једноставно за уживање у његовом богатом укусу.
Међутим, сви који су купили мандарине знају да нису све подједнако слатке и сочне, чак и оне које имају већу цену.
Трик за одабир најслађих мандарина
Ако желите да избегнете разочарење, постоји једноставан трик који вам може помоћи да изаберете најслађе мандарине – и траје само неколико секунди. Неопходно је лагано притиснути кору воћа.
Еластичност коре: Ако се кора брзо врати у првобитни облик након притиска, постоји велика вероватноћа да је мандарина слатка и сочна.
Меке или тврде мандарине: Превише мекане мандарине су често презреле, док су оне са изузетно тврдом кором обично киселе и мање укусне.
Поред провере текстуре, обратите пажњу на тежину плода. Теже мандарине су обично сочније, док лакше могу бити суве изнутра.
Мирис као показатељ квалитета
Још један сигуран знак добре мандарине је њен мирис. Квалитетне мандарине имају богат, интензиван и свеж мирис, што може бити добар показатељ њиховог укуса.
Осим што су освежавајуће и укусне, мандарине су богате витамином Ц и природним антиоксидансима, што их чини идеалним савезником у борби против прехладе и јачању имунитета. Захваљујући једноставној припреми – кожица се лако гули – мандарине су практичан избор за ужину код куће, на послу или током путовања.
Следећи пут када се нађете пред корпом пуном мандарина, испробајте овај трик како бисте обезбедили најбоље могуће воће. Притиском на кору, провером тежине и мириса, можете бити сигурни да бирате мандарине које ће задовољити ваше непце и пружити праву зимску посластицу.