ОВАКО СЕ ПРАВИЛНО КУВА КУКУРУЗ: Сви правите ОВУ грешку и убијате четири моћна својства ове намирнице
Почните одмах да практикујете овај начин кувања.
Мало је људи који не воле омиљену летњу посластицу - кувани кукуруз.
Осим што је укусан, популарни пурењаци су и веома здрави, али када их кувамо, сви правимо једну грешку - са клипова скидамо кукурзну свилу, оне "длачице" које је готово немогуће све почупати.
Ево зашто са кукурузом треба да поједете и свилу:
СВИЊСКА МАСТ У СЛУЖБИ ЛЕПОТЕ И ЗДРАВЉА: Коса јака као струна, лице сија, организам ПРЕПОРОЂЕН!
УБАЦИТЕ ИХ У МУСЛИ ЗА ДОРУЧАК: Ово ВОЋЕ је НАЈЗДРАВИЈИ избор овог лета! Надокнадићете течност и СМРШАТИ!
ЗАБОРАВИТЕ НА ВИСОК ХОЛЕСТЕРОЛ: Што пре почните да примењујете ОВА правила!
- Спречава настанак камења у бубрезима;
- Делује као природан диуретик и подстиче избацивање вишка течности из организма;
- Снижава ниво шећера и холестерола у крви;
- Обилује калијумом, који подстиче згрушавање крви.
БОЛИ, ПЕЧЕ И УПОРНО СЕ ВРАЋА: Само име говори колико је ЈЕЗИВ ПРОБЛЕМ, а то жене најбоље знају!
БОЛОВИ У ДОЈКАМА: Ево када су безазлени, а када СЕ МОРАШ обратити ТВОМ ЛЕКАРУ!
ОНА СОЛИ ЛУБЕНИЦУ: Када будете чули зашто и ви ћете урадити ИСТО, а бољу од ОВЕ нисте јели!
Ако не можете да једете кукурузну свилу заједно са кукурузом, конзумирајте је на следећи начин - одвојите је од кукуруза и прокувајте у мало воде. Процедите, па кад се охлади, попијте као чај.
Напомена: Чај од кукурузне свиле не препоручује се трудницама, јер може да дође до прераних контракција.