ОВЕ НАМИРНИЦЕ НИКАКО НЕ ТРЕБА ДА СТАВЉАТЕ НА НИСКЕ ТЕМПЕРАТУРЕ: Иначе их сместа баците
Неке намирнице можемо без бриге оставити у кухињи, не на хладно, а оне ће тако чак бити и укусније
Губе укус
Фрижидери јесу најбољи чувари за јаја или млеко, али су непотребни за складиштење свих врста намирница. Неке чак није препоручљиво остављати у фрижидеру, јер на хладном губе своја својства. Боље их је држати на собној температури или у остави, како не би промениле укус и како би дуже остале свеже.
Међу намирницама које никако не треба одлагати у фрижидер је парадајз. Ове сочне плодове најбоље је држати на собној температури, јер хлађење испод 12 степени угрожава им укус и текстуру.
ЛАКО И БРЗО ЧИШЋЕЊЕ СНЕГА: Чиста СТАЗА у дворишту без бола у леђима помоћу ОВЕ ГЕНИЈАЛНЕ ИДЕЈЕ (ВИДЕО)
"Попијте прво ОВАЈ НАПИТАК па изађите напоље": Савети Наде Мацуре за СНЕЖНЕ ДАНЕ и заштиту од вируса
Слани намази, попут маслаца од кикирикија, могу стајати на полици и неколико месеци. Утврђено је да високи удео соли у намазу спречава појаву буђи, а со делује као конзерванс.
Ни кечап не морате држати у фрижидеру, осим ако га не волите јести хладног. Богат је натријем и може стајати на полици око месец дана. Слично је и с већином других зачинских сосова.
Насупрот ономе што многи мисле, босиљак се не чува на ниској температури, јер тако губи арому, па чак и упија друге мирисе из фрижидера. Најбоље је чувати га у затвореној посуди, на сувом месту.
Суво и тамно
Иако се већина нас воли освежити хладном лубеницом, стручњаци не препоручују да цели плод стављамо у фрижидер, јер тако се губи ниво антиоксиданаса. То, наравно, не важи за кришке лубенице, које се морају чувати на ниској температури.
И све врсте кромпира најбоље је чувати на сувом, тамном месту. Али, ово правило не важи за већ кувани кромпир, који морате одложити у фрижидер.