ОВО ЈЕ НАЈЗДРАВИЈИ ДОМАЋИ СИРУП НА СВЕТУ: Оно што може да уради вашем организму до сада није виђено!
Није на одмет знати.
Бобице црне зове садрже антиоксидансе, витамине Ц и Е, флавоноиде, терпене и друге лековите материје које делују антивирусно, антибактеријски и диуретски.
МА, НЕМА ШАНСЕ! Ове СТВАРИ са својим ТЕЛОМ може да уради само 10 ОДСТО људи: Јесте ли међу њима?
Могу да ШТЕТЕ и успоре процес ОЗДРАВЉЕЊА: Ако сте ПРЕХЛАЂЕНИ требало би да избегавате ових 5 НАМИРНИЦА!
Ако вас МУЧИ ЗАТВОР, чир или упале, припремите овај чај, потребно вам је 20 минута и мање од 100 динара!
Сазревају крајем августа и у септембру, а од тих здравих тамноплавих плодова припрема се сируп за јачање здравља.
Нарочито је одличан у време сезонских прехлада, грипа и вируса. Помаже у борби против температуре, јачању имунитета, лечи анемију, односно подиже ниво гвожђа у крви, као и код опште слабости организма, затвора и у борби са стресом.
Бобице се не смеју јести сирове јер су токсичне, те могу изазвати тровање.
Термичком обрадом токсичност бобица се у потпуности уништава , а сируп је потпуно сигуран за конзумирање. Уколико из рецепта избаците ђумбир, овај напитак могу пити и деца.
- 1 килограм зрелих бобица зове
- 1 воде
- 0,75 кг шећера
- 2 цм свежег корена ђумбира
- сок и корица од једног лимуна
- 0,5 килограма домаћег меда
Бобице зове прелијте водом и ставите да се кува око 15 минута. Склоните с ватре, додајте шећер, нарендани ђумбир, те сок и нарендану корицу лимуна. Поклопите, пустите да одстоји 30 минута, те процедите кроз сито.
Процеђени сок загрејте до кључања, додајте мед, добро промешајте и док је још топао, сипајте у чисте стаклене флаше. Сируп од чувајте на хладном и мрачном месту (може и у фрижидеру) те користите као сируп за разређивање.
Менопауза не мора да буде ноћна мора: Овако ћете олакшати непријатне симптоме климакса!