Ово су НАЈЈАЧИ ПРОБИОТИЦИ из ПРИРОДЕ - Намирнице које утичу на добре бактерије, подстичу варење и метаболизам
14.07.2023.
09:40
Коментари (0)
Уврстите их у свакодневну исхрану!
У нашем телу постоји 30 трилиона бактерија, углавном добрих. Издржљиве су и одупиру се киселинама дигестивног тракта.
Ове бактерије утичу на здравље и имају противзапаљенску улогу, јачају имунитет и побољшавају варење. Међутим, може доћи до дисбаланса добрих бактерија које изазивају гојазност, дијабетес, нездаве прехрамбене навике и употреба антибиотика.
НЕ ДАЈ БОЖЕ ТАКВЕ ЉУДЕ! Наравно, Шкорпијетина је на првом месту од ТРИ НАЈЗЛОБНИЈА ЗНАКА у хороскопу
НЕ ДАЈ БОЖЕ ТАКВЕ ЉУДЕ! Наравно, Шкорпијетина је на првом месту од ТРИ НАЈЗЛОБНИЈА ЗНАКА у хороскопу
"НА ХЛЕБ ДА ИХ МАЖЕШ!" Ова три знака важе за ПРАВЕ ДОБРИЦЕ, обасипаће вас љубављу и пажњом, нема шансе да вас изневере
"НА ХЛЕБ ДА ИХ МАЖЕШ!" Ова три знака важе за ПРАВЕ ДОБРИЦЕ, обасипаће вас љубављу и пажњом, нема шансе да вас изневере
Добра ствар је да конзумирањем одређених намирница можемо да поспешимо бактеријску заједницу, то јесте уз помоћ природних пробиотика.
Пробиотици су живи микроорганизми – бактерије или квасци, који се могу наћи у:
- Киселом купусу – невероватно је богат добрим бактеријама, направљен је ферметисањем купуса са бактеријама које стварају млечну киселину( Lactobacilli). Једна шоља киселог купуса садржи око пет трилиона бактерија.
- Јогурту – јогурт је најпознатији извор пробиотика и садржи бактерије попут lactobacillus орбифидобацтериа
- Јабуковом сирћету – одличан пробиотик, али треба пазити на количину, најбоље је комбиновати га са салатама.
- Кефиру – садржи симбиозу великог броја добрих млечно-киселих бактерија и квасаца.
- Сиревима – природни пробиотици се могу наћи у сиревима попут моцареле, чедара, гауде и швапског сира.