Ову намирницу НИКАКО немојте стављати у фрижидер! Најбоља је на собној температури
За сладокусце...
Кулинарски критичар и експерт за чоколаду Лук Овен каже да чоколаду никада не би требало да чувамо у фрижидеру.
Господин Овен, иначе власник једног бара који продаје чоколаде, каже да она у фрижидеру постаје "досадна" и "не ослобађа своје укусе". Чоколаду треба држати на хладном, сувом и мрачном месту, а колико ниске температуре могу да се поиграју са укусом чоколаде, толико могу и високе са њеним обликом.
Он саветује да чоколаду ставите у металну кутију, па тек онда у фрижидер. Пре конзумирања је треба оставити неколико минута на собној температури.
НАЈМОЋНИЈИ ПРИРОДНИ АНТИБИОТИК: Уље дивљег оригана које ЛЕЧИ СВЕ!
Исто каже и експерт за сигурност намирница Белинда Стјуарт Мунлајт, која је рекла да ће доћи до "цветања шећера". То се најбоље види када је чоколада добро охлађена, а онда изложена високој температури. Кондендзација чини да шећер споља направи бели омотач, а њен укус је као да једете остатке хране од јуче.
Нема сумње да је чоколада најукуснија када се једе на собној температури. Ако се питате која је идеална температура за чување чоколаде, одговор је од 15 до 20 степени.