Посне кифлице са пивом и орасима по рецепту наших бака: Пивчићи се праве за 20 минута, а укус одушевљава
09.03.2023.
08:24
Коментари (0)
Кифлице са пивом и орасима не садрже ни млеко, ни јаја, те су идеалан слаткиш за посне дане.
Потребно је:
- 300 гр брашна
- 70 мл уља
- 100 мл пива
- 1/2 прашка за пецива
- мало соли
- 200 гр мармеладе
- 200 гр шећера
- 100 мл воде
- 1/2 сока лимуна
- 1 ванилин шећер
Старинска пита са киселим купусом и празилуком! Има само неколико састојака и прави се веома брзо (Рецепт)
Старинска пита са киселим купусом и празилуком! Има само неколико састојака и прави се веома брзо (Рецепт)
ОВАЈ НАПИТАК је одличног укуса, а од њега ћете имати чисто лице БЕЗ БУБУЉИЦА (РЕЦЕПТ)
ОВАЈ НАПИТАК је одличног укуса, а од њега ћете имати чисто лице БЕЗ БУБУЉИЦА (РЕЦЕПТ)
Припрема:
У ванглицу сипати брашно, додати прашак за пециво, уље, пиво, соли. Све измесити па оставити да одмори 10 минута покривено.
Поделити на два дела па сваку половину танко развити и исећи 8 троуглова. Сваки троугао још оклагијом истањити. На шири део убацити кашичицу пекмеза по жељи, мало савити углове да пекмез не исцури и увити у кифлицу.
Ређати у плех и пећи на 180 степени Ц 20-25 минута. У чинију сипати шећер додати воду, ванилин шећер и лимунов сок.
Кувати 5 минута, па прелити врућим сирупом вруће кифлице. Кифлице касније мало окренути да боље упију. Уваљати у млевене орахе у који можете додати шећер по жељи.