ПОГОРШАВАЈУ МАМУРЛУК - Избегавајте ове НАМИРНИЦЕ уз АЛКОХОЛ, додатно отежавају стање
Обратите пажњу!
Према дијететичарки Аманди Сауседа, постоје четири групе намирница које би требало избегавати по сваку цену пре пијења - укључујући све пржено.
То је зато што пржена храна или грицкалице у бару - попут поховане пилетине или чипса - обично не садрже довољно добар избор хранљивих материја да би ваша црева била под контролом и здрава док пијуцкате вино или пиво.
СУТРА СЕ ПРАЗНУЈЕ МАЛИ БОЖИЋ: Ако испоштујете ОВЕ обичаје стиже срећа, а један је посебан за НЕУДАТЕ ДЕВОЈКЕ
Овај ДЕО ПЕЧЕНИЦЕ чува се за МАЛИ БОЖИЋ - Обичај који најављује динамичну и УСПЕШНУ ГОДИНУ, а ово месо се не једе
Аманда је рекла да је још једна забрањена ствар било шта што може изазвати горушицу. На пример, зачињена храна, као што су кари, чоколада или чак мента.
Према истраживању у "Бест Працтицес ин Research - Цлиницал Gastroenterology", ова врста хране ће вероватно додатно иритирати ваш пробавни систем.
Слично томе, јела због којих се осећате надуто нису добра идеја пре него што изађете увече. Аманда је објаснила:
- Избегавала бих храну због које осећате надутост или имате гасове. А пошто алкохол може да поремети ваша црева, придржавајте се уобичајене хране која ће их учинити срећним.
Кофеин је такође на листи забрањених ствари, јер пића која укључују додатни кофеин могу да вас учине буднијим. Заузврат, могу негативно утицати на вас јер ће "помоћи да се прикрију симптоми употребе алкохола, што би вам могло дати лажни осећај да можете да пијете више".
Уместо тога, Аманда каже да би требало да се одлучите за неке здравије алтернативе - било шта од авокада до омлета.
Објаснила је зашто је авокадо добар избор:
- Он је добар извор здравих масти које ће помоћи да се успори апсорпција алкохола. Моји други предлози за јело пре уживања у алкохолу су овсена каша, боровнице и јогурт. Пилетина на жару са салатом и печеним кромпиром такође може бити добар избор - открила је.