Овако ПРИПРЕМЉЕНА ЈАЈА су НАЈЗДРАВИЈА, имају само 150 калорија!
Веома хранљив и дијеталан доручак!
За доручак се увек саветује уравнотежена исхрана богата целовитим намирницама, а поготово беланчевинама, а како су јаја управо таква, неће погрешити.
ДОКТОРИ ПРЕПОРУЧУЈУ! Овај ВИТАМИН је НАЈЕФИКАСНИЈИ у борби ПРОТИВ КОРОНЕ, не дозвољава вирусу да подивља!
КОНТРОЛИШУ ДИЈАБЕТЕС! Само један од неколико разлога зашто су КИСЕЛИ КРАСТАВЧИЋИ веома ЗДРАВИ!
Проведена су истраживања која су доказала да конзумација куваних или пошираних јаја у рано јутро држи вас ситим.
Такав доручак је разлог због чега је већина испитаника кроз дан појела око 400 калорија мање него кад су дан започињали неком другом намирницом.
Позитивне учинке јаја осетили су само они испитаници који су конзумирали јаја с минималном количином масноће. На пример, 100 грама куваног јаја има око 150 калорија, док иста количина јаја печена на једној кашики уља има 280 калорија.
Поширање јаја је процес кувања разбијеног јаја у врућој води. И не, није тако компликовано како звучи.
Како поширати јаје?
Загрејте воду у дубљем лонцу. Разбијте јаје и ставите га на плитки тањир. Када вода проври, смањите температуру на најмање. Кутлачом промешајте тако да у средини направите вртлог воде у лонцу. У воду додајте једну до две кашике алкохолног или јабуковог сирћета. Пажљиво убаците разбијено јаје у средину кључале воде. Кувајте јаје отприлике три минута, односно док не постане бело и тврдо споља, али течно у средини.
Овако поширана јаја најбоље послужити са тостираним, интегралним хлебом и неким намазом по избору.