ПРОЈА НА САСВИМ НОВ НАЧИН: Палачинке пројаре са сусамом и сиром тако једноставне, а тако укусне и сочне
Можете их сервирати уз јело или самостално уз прилог по жељи.
Проја је једно од наших традиционалних јела и важан део српске кухиње. Скоро да нема човека који је не воли, празнична, божићна трпеза незамислива је без проје, а незаменљиваје као "прилога" уз подварак, на пример.
Знамо да легендарна бакина проја не може никада да досади, али данас вам доносимо рецепт који ће посебно обрадовати младе домаћице. Да ли сте некада пробали фантастичне палачинке пројаре са сиром и сусамом? Ако нисте, време је да пробате!
Готове су буквално за 15 МИНУТА: Најлепше и најхрскавије ЛЕПИЊИЦЕ БЕЗ КВАСЦА, одушевиће сваког љубитеља пецива
Може да се ПОСТИ и да се ГОСТИ: Преукусни МЛАДИ КРОМПИРИ СА ПАСТОМ, готов ручак за тили час
Потребно је:
- 2 јаја
- 3 кашике киселог млека, јогурта или киселе павлаке
- 100 гр кукурузног брашна
- 1/2 прашка за пециво
- мало соли
- 2 кашике уља
Припрема:
Јаја пенасто умутити жицом, додати јогурт или павлаку, брашно са прашком за пецивом, со, уље, а по жељи може мало и сира. Смешу измешати док не добијете хомогену масу. Тигањ мало подмазати, па сипати у тигањ 2 мање кутлаче и разлити, а потом поклопити и оставити да се пече на слабијој ватри, а након 2 минута окренути.
Можете их сервити уз јело или самостално уз прилог по жељи. Уживајте!