Gotove su bukvalno za 15 MINUTA: Najlepše i najhrskavije LEPINJICE BEZ KVASCA, oduševiće svakog ljubitelja peciva
Prave se samo od brašna I ulja, bez mlečnih proizvoda!
Zbog velikog broja obaveza, većina današnjih domaćica nema previše vremena za pripremu obroka. Zbog toga su brzi recepti omiljeni, posebno kad je reč o pecivima koja svi ukućani vole.
Mešenje testa uglavnom zahteva umešnost u kuhinji, a čekanje da testo naraste mnogo vremena i strpljenja. Ali, postoje i brže varijante koje su jednako ukusne kao i peciva sa kvascem. Zato vam danas donosimo brze lepinje bez kvasca koje će svaki doručak učiniti posebnim.
Može da se POSTI i da se GOSTI: Preukusni MLADI KROMPIRI SA PASTOM, gotov ručak za tili čas
HRSKAVE I PREUKUSNE: Recept za punjene, pohovane PALAČINKE kojima niko ne može odoleti!
Potrebno je:
- 200 ml. kisele vode
- malo soli
- 2 kašičice šećera
- 3-4 kašike ulja
- 350 gr brašna
- malo praška za pecivo
Priprema:
U vanglicu sipati vodu, dodati ulje, šećer i so, brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve dobro izmesiti u glatko testo. Dobijeno testo podeliti u 5-6 malih loptica koje ćete pokriti i pustiti da odstoje 10 minuta. Nakon toga svaku razviti uz pomoć brašna i oklagije. Razviti tanko u veličinu tiganja, pa pržiti u dubokom ulju.
Preporučujemo vam da ih nakon prženja vadite na salvetu, kako bi se upila masnoća. Možete ih služite uz tople ili hladne priloge po želji.