Рецепт за преукусан доручак: ПОСНИ ШТАПИЋИ СА АЈВАРОМ се брзо и лако спремају, а још брже поједу - сви их обожавају
Ово је одлчна идеја за све који посте.
Тесто је увек добар избор када је доручак у питању, а посебно ако имате времена да га и сами направите.
Лиснати штапићи са ајваром су толико укусни да ћете њихов рецепт одмах усвојити.
Састојци за лиснате штапиће са ајваром:
- 800 г брашна
- 1 коцка квасца
- 400 мл млаке воде
- 250 г маргарина
- 180 мл уља
- ајвар
- мало соли
- мало шећера
Припрема:
У чинију сипајте млаку воду и убаците квасац са мало шећера. Промешајте и оставите са стране да се квасац активира.
За то време, у другу чинију убаците брашно, али не целу количину, затим уље, мало соли и активирани квасац. Рукама замесите тесто уз додавање брашна по потреби. Смесу можете пребацити на радну површину и формирати јуфку. Вратите је у чинију и покријте крпом, па оставите око пола сата да одстоји.
После овог времена, премесите тесто и поделите га на два дела. Оба дела засебно развуците оклагијом и изрендајте по пола маргарина на оба, па уролајте.
Одмах развуците тесто оклагијом колико може па у танком слоју (а и не мора, све је по вашој жељи) премажите ајваром и исеците на танке траке. Сваку добијену траку увртите, па их поређајте на плех који сте обложили папиром за печење.
Можете их премазати маргарином и посути мало сусама по њима и пеците их око 25 минута на 180 или 190 степени. Видећете када буду почели да расту и да добијају златну боју.
Послужите уз сезонску салату или маслине. Пријатно!