Кога брига за килограме? Дајемо вам идеју за данашњи ручак - након укусне слане фантазије, следи ОВА посластица
И најкреативнији у кухињи некада остану без инспирације. Међутим, када постоје овако лаки и укусни рецепти, никада нема зиме!
Уместо да потрошите време на развијање кора, овај пут у помоћ пристижу куповне, које овај сочан пица ролат чине неодољивим.
А, након богатог оброка, стижу познате грчке коцке које могу да утоле жељу и највећим сладокусцима међу вама.
Састојци
- 500 г кора за питу
- 250 г шунке исечене на танке листиће
- 400 г шампињона
- 250 г сира
- 1 паковање тост сира
- 180 мл киселе павлаке
- 200 мл кечапа
- 2 јајета
- оригано
- уље
Припрема
1. У већој посуди измешати јаја с киселом павлаком да добијете једноличну смесу. Сир нарендати.
2. Поређати три коре једну на другу и премазати их кечапом. На кечап ставити кору, а преко ње нарендан сир, а преко њега послагати тост сир. На сир ставити још једну кору на коју се поређа шунка. Прекрити кором на коју треба ставити исецкане и благо пропржене шампињоне (могу и маринирани). На њих ставити кору која се потом премаже мешавином киселе павлаке и јаја. Затим ставити још једну кору и њу премазати кечапом. На кечап ставити нарендан сир и преосталу шунку и шампињоне. Ставити оригано по укусу и све увити у ролат.
3. Припремљен ролат пре печења премазати мешавином јаја и киселе павлаке.
4. Пећи 30 минута на 200 степени.
Високе температуре већ су почеле - одлазак на летовање је никад ближи, а килограма никад више. Али, шта да радимо када не можемо да одолимо савршеним посластицама.
Наш данашњи избор су грчке коцке. Довољно је да чујете шта све има унутра - корице од ораха, крем од жуманаца са сецканом црном и белом чоколадом и ломљеним плазма кексом. Јасно вам је да ће укућани увек тражити да их правите поново.
Састојци
За једну кору, а пеку се две:
- 4 беланца
- 4 кашике шећера
- 4 кашике млевених ораха
- 4 кашике млевеног кекса
- 5 грама прашка за пециво
Фил
- 8 жуманаца
- 5 кашика шећера
- 5 пуних кашика брашна
- 700 милилитара млека
- 250 грама маргарина или маслаца
- 150 грама шећера у праху
- 80 грама млечне чоколаде
- 80 грама беле чоколаде
-100 грама ломљеног плазма кекса
За декорацију:
- 2 крем шлага од чоколаде
Припрема
Најпре раздвојити беланца и жуманца. Беланца умутите са шећером у чврст шне. Додати кекс, орахе и прашак за пециво.
Сјединити мешањем, па излити у плех обложен пек-папиром димензија 35 x 25 цм. Пећи у унапред загрејаној рерни на 180 степени неких 12,13 минута. Када је готова, на исти начин припремити и испећи још једну кору.
За фил помешати жуманца, шећер и брашно са 200 мл млека, а преосталих 500 мл ставити да проври. Кад млеко проври, додати смесу са жуманцима и мешати док се не згусне. Склонити са рингле, прекрити фолијом и оставити да се добро охлади.
Маслац или маргарин пенасто умутити са шећером у праху.
Умутити охлађен фил од жуманаца. Фил од жуманаца постепено додавати маргарин и шећер уз мућење.
Исецкати обе врсте чоколаде, па додати крему, додати и ломљени кекс и све сјединити.
На прву кору нанети пола крема, поклопити другом кором па нанети остатак. Готове коцке можете декорисати по жељи, наш предлог је шлаг крем од чоколаде. Добро охладити, па послужити.