САЧУВАЈТЕ СВЕЖИНУ СИРА недељама и спречите да се УБУЂА
Колико пута вам се десило да сте купили комад сира, неретко и скупог, да бисте након неког времена схватили да је нејестив јер му се нахватала буђ?
Наравно, то не важи за буђаве сиреве који су сјајни баш такви како им име каже – буђави.
Следећи пут кад купите парче сира, обратите пажњу на његово складиштење и примените генијални рецепт Марте Стјуарт.
Дакле, папирни убрус добро натопите белим (алкохолним) винским сирћетом, оцедите вишак и њиме утапкајте сирће по свом сиру.
Немојте да бринете, сир неће попримити арому сирћета. Потом га увијте у натопљен убрус и убаците у кесу са зип-затварачем или у пластичну кутију с поклопцем.
Савет плус је да сир не сечете након куповине јер ће да оксидира, већ га чувате у комаду и сечете непосредно пре конзумације.