СВИ ЈЕ ИЗБЕГАВАЈУ ЗБОГ КИЛОГРАМА, а нису знали да је чоколада ЛЕКОВИТА: Ево у чему помаже
Изненадићете се!
Конзумирање чоколаде дефинитивно вам неће помоћи да ослабите, али због њених корисних својстава, научници су је сврстали у храну највише категорије у погледу квалитета.
ПОБЕДИТЕ АНЕМИЈУ: Ове намирнице побољшаће вам крвну слику!
Сасвим природно: Домаћи лек за упалу грла и крајника
ОТКРИВАМО: Пет разлога који могу довести до ВАГИНАЛНЕ СУВОЋЕ
Научници са немачког Универзитета Хајнрих Хајне доказали су да чоколада има заштитно дејство на кожу. Поредили су две групе људи, људе који су редовно јели одређену количину чоколаде и другу групу која није јела чоколаду.
Обе групе су изложили ултраљубичастим зрацима у трајању од 6 недеља. Група која је јела редовно чоколаду имала је за 15% мање изражено црвенило коже него група која није јела чоколаду.
Научници са Универзитета Џорџтаун открили су да када се ћелије рака дојке третирају флаванолом из чоколаде, оне престају да се размножавају. Исти ефекат је доказан и код ћелија других облика рака, али истраживања на ту тему се још увек воде.
Доказано је да чоколада помаже отклањању симптома хроничног умора.
Група пацијената која је свакодневно јела 45 грама тамне чоколаде у току 8 недеља - показивала је знатно смањење умора него када је та иста група храњена плацебом у истој количини у току 8 недеља. Оба пута током испитивања група је била изложена истим физичким напорима. Научници сматрају да чоколада позитивно делује на трансмитере који регулишу сан и расположење.
Закључак: препоручује се умерено, али редовно конзумирање тамне чоколаде са најмање 72% какаоа.