УКУСНО И ДЕКОРАТИВНО
УСКРШЊА шаргарепа торта Секе Алексић - Најлепша ПРАЗНИЧНА посластица по рецепту певачице
Сека је, осим као изузетно добра певачица, позната и као сјајна домаћица. Уз њен рецепт за празничну посластицу добијате укусну и декоративну торту.
Сека Алексић је већ дуги низ година на нашем естрадном небу. Но, певачица је подједанко добра и за микрофоном и у кухињи. А једна од њених специјалних посластица је ускршња шаргарепа торта. Како нам ускоро стиже Ускрс, ми вам преносимо рецепт за ову торту.
САСТОЈЦИ
Кора
Јаја - 4 ком
Шећер - око 250 грама
Шаргарепа - око 400 грама
Брашно - око 300 грама
Маслац - око 180 грама
Уље - 60 мл
Ванила арома - 2 мале кашике
Прашак за пециво - једно паковање
Цимет - једна мала кашика
Со - пола мале кашике
Фил
Крем сир - око 400 мл
Слатка павлака - око 200 мл
Кисела павлака - око 180 мл
Шећер у праху - око 120 грама
ПРИПРЕМА
- Умутити прво јаја, па додавати редом уље, маслац, шећер, ванилу, а потом помешане све прашкасте сатојке - брашно, прашак за пециво, цимет, со. На крају се додају шаргарепе, све се добро промеша, излије у плех са папиром за печење и пече у унапред угрејаној рерни на 180 степени. Потребно ми је око сат и по да га испечем, а вероватно у ширем плеху треба мање. Затим за фил умутити павлаку и крем сир, додати шећер, добро сјединити и филовати охлађену кору. Служити хладно, још је лепша кад остоји дан, два - открила је Сека на који начин припрема ову посластицу.
Србија Данас/Glossy/Пренела: Ј.Ш.