АКО ПИЈЕТЕ ВИТАМИН Ц НЕ СМЕТЕ ДА ЈЕДЕТЕ ОВУ ХРАНУ! Једна комбинација може бити ФАТАЛНА
Данас се широко рекламира као природна одбрана од прехладе, а овај “појачивач имуног система” дуступан нам је у разним варијантама.
У последње време велики број људи почео је да користи различите суплементе и витамине како би се заштитили од вируса и прехлада, али и како би ојачали свој имуни систем и створили баријеру од осталих болести.
Витамин Ц један је од најважнијих витамина који помаже одржавање многих биолошких функција, укључујући синтезу колагена, зарастање рана, поправку и одржавање хрскавице, костију и зуба. Витамин Ц је такође јак антиоксиданс, што значи да може неутрализовати слободне радикале који оштећују ћелије на генетском нивоу.
УЗАЛУД ПИЈЕШ ВИТАМИН Ц! Ове НАМИРНИЦЕ у потпуности АНУЛИРАЈУ ДЕЈСТВО овог суплемента, избегавај их!
Највећа СРАМОТА и СКАНДАЛ краљевске породице! Краљица Елизабета је МОРАЛА да КРИЈЕ њене АФЕРЕ са мушкарцима!
РАЗМИШЉАМ ДА ЛИ МЕ ВАРА ОКОЛО... Карлеуша искрено о Душковом НЕВЕРСТВУ и браку: "Да ми није муж..."
Данас се широко рекламира као природна одбрана од прехладе, а овај "појачивач имуног система" дуступан нам је у разним варијантама.
Продаје се у капсулама, таблетама за жвакање, у форми прашка, док се за децу производи у разним укусима. Посебно је ефикасан у комбинацији са другим витаминима као што су цинк или селен. Међутим, јако је важно да се приликом узимања витамина Ц придржавате прописаних доза и не прекорачите препоручене дневне количине.
Такође, пожељно га је конзумирати у јутарњим сатима како би се подигла енергија организма, али још је важније да водите рачуна са којом храном га уносите.
Ово је списак намирница које не треба комбиновати са витамином Ц:
Џигерица
Џигерица је врло здрава, али и изузетно богата бакром. Ако се конзумира са витамином Ц, бакар у јетри може да учини да витамин Ц изгуби ефикасност, па ће његов унос само анулирати корисне ефекте антиоксиданата, али и меса.
Млеко
Витамин Ц може лако да оксидира, док млеко садржи оксидирајућу супстанцу витамин Б2. Ако се конзумирају заједно, оба витамина губе ефикасност.
Морски плодови
Шкољке и морски плодови садрже много арсенида. Када се конзумирају заједно, петовалентни арсенид ће се претворити у тровалентни арсенид који је фаталан, па је ова комбинација строго забрањена!
Лекови за снижавање холестерола
Витамин Ц има антиоксидационо својство, што може да поништи дејство лекова за смањење холестерола (ниацин и симвастатин).
Лимун и киселе јабуке
Ово кисело воће у комбинацији са витамином Ц лако може изазвати иритацију у желуцу, па је савет да се ова комбинација избегава како се не би нарушио драгоцени баланс желудачне киселине.