НАЈЗДРАВИЈИ "КОРОВ" који ПОСТОЈИ - Не баца се ниједан део биљке, имате је у дворишту, а незамењива је у јачању имунитета
Биљка која детоксикује, побољшава варење, а можете је користити за припрему напитака и салата!
Многима је познато колико је маслачак лековита биљка. Од њега се могу правити чајеви, мед и салате, а сада смо пронашли и упутство како да је у потпуности искористите у току сезоне и да вам не пропадне ниједан део ове биљке.
Велики део биљке је јестив укључујући корен и лист.
Ова биљка подстиче избацивање токсина из организма и подстиче варење, подиже имунитет, а најбољи ефекат се постиже уколико дан започнете шољицом чаја од маслачка.
ЈАЧАЈУ КРВНУ СЛИКУ! Намирнице које подстичу АПСОРБЦИЈУ ГВОЖЂА, одличне су за цео организам и у случају МАЛОКРВНОСТИ
ТЕРМИЧКА ОБРАДА УБИЈА минерале и витамине: Ових осам намирница је најбоље ЈЕСТИ СИРОВЕ!
Листићи маслачк - како их припремити!
- лишће маслачка
- маслиново уље
- бели лук
- зачини
Оперите листове, ставите у лонац воце да провреи са кашичицом соли, додајте зеленило и кувајте док не омекша, 3 до 4 минута. Оцедите и исперите хладном водом, док се не охлади. Загрејте маслиново уље у тигању на средњој ватри. Умешајте у то бели лук и кувајте неколико минута, 3 до 4. Зачините сољу, бибером.
Сируп од маслачка
- 2 шољице цветова маслачка
- 1.50 кашике органског лимуна
- шећер
Потопите латице у хласну воду на пет минута да се добро очисте. Ставите их у шерпу заједно са 1 1/2 шољицом воде, 2 кришке лимуна. Оставите да прокључа на јакој ватри, смањите ватру и кувајте до 15 минута. Склоните посуду са ватре и оставите да стоји преко ноћи. Чај од малслчка процедите кроз газу стискајући сваку кап. Измерите течност и додајте јој шећер. Мешајте и загревајте док се шећер не раствори. Затим лагано прокувајте сируп на лаганој ватри и чувајте у стерилисаној тегли.
Кафа од маслачка
- 15 до 30 грама корена у зависности од количине коју желите направити,
- заслађивач попут меда или јаворовог сируап,
- врућа вода,
- сојино млеко,
- цимет у праху
Исеците корење и оставите да се осуши у рерни на један сат. Пеците корење 30 до 40 минута на 200 степени и самељите у млину у фини прах. Помешајте једну кашичицу са шољицом вреле воде.