ЗИМОГРОЖЉИВИ СТЕ? У исхрану уврстите ових 5 НАМИРНИЦА - ГРЕЈУ и јачају имунитет!
Није на одмет знати...
Исхрану треба обогатити куваним јелима, коренастим поврћем, житарицама, чајевима, свим оним намирницама које подстичу циркулацију и помажу телу да се одбрани од хладноће, а уједно и угреје.
Како бисте то постигли, обратите пажњу на намирнице које важе за оне које "греју тело".
Ово је први знак ОБОЉЕЊА ДИСАЈНИХ ПУТЕВА! Докторка објашњава како да га СПРЕЧИТЕ!
СЕЛМА ХАЈЕК ПИЈЕ ДОМАЋИ СОК ОД 4 САСТОЈКА СВАКОГ ЈУТРА: Еликсир за лепоту, затегнуту кожу, бржи метаболизам
"Никада у животу нисам била болесна": : Јелена Карлеуша открила шта једе, ово је њена ДИЈЕТА
1. Рен
Коренста биљка подстиче организам на чишћење, убрзава метаболизам и повољно утиче на циркулацију, па самим тим загрева организам.
Рен је ризница витамина Ц, поређења ради, има га три пута више од лимуна. Ефикасан је против прехлада и грипа, а укусан додатак месу и јелима са овом намирницом.
2. Хељда
Хељда је богата беланчевинама, витаминима Б1 и Б12. Највећи квалитет хељде је висок ниво антиоксиданаса, чија је улога да елиминише слободне радикале, који се сматрају једним од глацних узрока настајања канцера и срчаних обољења.
Осим тога, она доприноси загревању организма, јер је намирница која је одлична за крвоток.
3. Љута паприка
Капсаицин, састојак од кога потиче љутина, позитивно делује на финкцију срца, ублажава болове, спречава настанак чира на желуцу и поправља расположење.
С обзиром на то да убрзава циркулацију, љута паприка је одлична намирница за загревање организма.
4. Бели лук
О благотворним дејствима белог лука не треба посебно говорити. Повољно утиче на снижавање лошег холестерола, садржи алицин, познати и као природни антибиотик.
Бели лук одлично утиче на имунитет. Садржи витамине, корисна уља, аминокиселине важне за наше тело. Такође, садржи алицин, састојак познат по противупалном ефекту.
Зато се препоручује редовна конзумација белог лука, посебно у хладнијим месецима у години.
5. Бибер
Бибер загрева удове, па се препоручује особа које имају лошу циркулацију. Врло је користан за регулацију пробаве и делује антиканцерогено, смањује надимање, ублажава прехладе и упале.