STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Ukoliko primetite OVO na jajima ODMAH ih BACITE, ovakva nisu za jelo
Oprez!
Da vam se ne bi dogodilo da se otrujete jajima, stručnjaci savetuju kako da propoznate ona koja su kvarna, kao i kako da znate da su potpuno ispravna za jelo.
Ujutru DETOKS NAPITAK, a evo šta JEDE: Glumica Dragana Mićalović NEMA VIŠAK KILOGRAMA, a koža joj sija
Ovaj SUPER PROST, a neverovatno EFIKASAN trik oduševio je SVE ŽENE: Evo kako da vam TEK OPRAN VEŠ miriše mnogo intezivnije i duže! Ovo morate da dodate u omekšivač!
Uzimamo ona koja su nam "lepa na oko", a jaja koje imaju neravnine i tačkice na ljusci obično izbegavamo. Stručnjaci su rezrešili dilemu zašto nastaju neka jaja tako izgledaju i da li su bezbedna za upotrebu.
Ove tamne mrlje nastaju na početku procesa, dok jaje još "putuje" kroz kokošku. Na tom putu jaja se okreće, i ako se to dešava presporo, na kraju može dobiti pegice. Neravna ljuska jajeta, takođe nastaje tokom tog procesa.
Da li je bezbedno jesti takva jaja. Kratak odgovor je - "da". Najvažniji deo kada je u pitanju bezbednost u konzumiranju jaja je način na koji ih kuvate. Jaja mogu da sadrže bakteriju salmonelu koja je u SAD drugi najčešći uzročnik trovanja hranom. Stručnjaci upozoravaju da crne ili zelene mrlje unutar ljuske jaja mogu da ukazuju da u jajima ima bakterija.