СТРУЧЊАЦИ УПОЗОРАВАЈУ: Уколико приметите ОВО на јајима ОДМАХ их БАЦИТЕ, оваква нису за јело
Опрез!
Да вам се не би догодило да се отрујете јајима, стручњаци саветују како да пропознате она која су кварна, као и како да знате да су потпуно исправна за јело.
Ујутру ДЕТОКС НАПИТАК, а ево шта ЈЕДЕ: Глумица Драгана Мићаловић НЕМА ВИШАК КИЛОГРАМА, а кожа јој сија
Овај СУПЕР ПРОСТ, а невероватно ЕФИКАСАН трик одушевио је СВЕ ЖЕНЕ: Ево како да вам ТЕК ОПРАН ВЕШ мирише много интезивније и дуже! Ово морате да додате у омекшивач!
Узимамо она која су нам "лепа на око", а јаја које имају неравнине и тачкице на љусци обично избегавамо. Стручњаци су резрешили дилему зашто настају нека јаја тако изгледају и да ли су безбедна за употребу.
Ове тамне мрље настају на почетку процеса, док јаје још "путује" кроз кокошку. На том путу јаја се окреће, и ако се то дешава преспоро, на крају може добити пегице. Неравна љуска јајета, такође настаје током тог процеса.
Да ли је безбедно јести таква јаја. Кратак одговор је - "да". Најважнији део када је у питању безбедност у конзумирању јаја је начин на који их кувате. Јаја могу да садрже бактерију салмонелу која је у САД други најчешћи узрочник тровања храном. Стручњаци упозоравају да црне или зелене мрље унутар љуске јаја могу да указују да у јајима има бактерија.