TAJNA SAVRŠENO SPREMLJENE AROMATIČNE PASTRMKE ZA BADNJE VEČE: Zdrav obrok, sočniji od mesa! (RECEPT)
06.01.2023.
12:39
Komentari (0)
Tajna je u začinima koje stavite, dužini pripreme i obaveznom dodatku - limunu
Potrebno je za dve osobe:
- 2 pastrmke
- pola limuna
- peršunov list
- majčina dušica
- nana
- ruzmarin
- 3-4 čena belog luka
- začin, so
- beli biber
- belo vino 50 ml.
- ulje
Napravite POSNU BAKLAVU za BADNJI DAN - Jednostavan recept koji se brzo priprema (VIDEO)
Napravite POSNU BAKLAVU za BADNJI DAN - Jednostavan recept koji se brzo priprema (VIDEO)
PO RECEPTU SEKE ALEKSIĆ: Napravite POSNE PUNJENE PAPRIKE, ovaj sastojak im daje poseban ukus
PO RECEPTU SEKE ALEKSIĆ: Napravite POSNE PUNJENE PAPRIKE, ovaj sastojak im daje poseban ukus
Priprema:
Sve začine isitniti nožem i makazama. Pastrmku očistiti pa je začinom i solju istrljati. Namazati začinim i staviti malo i u nju, premazati je sokom od limuna, pa pobiberiti.
Preliti belim vinom i pouljiti. Riba se može nožem popreko malo porezati da ne bi pukla a i ne mora. Može se dodati i neki krompirić po želji. Staviti da se peče na 200-250 stepeni oko 40 min.
Kad se ispeče servirati i uživati u svakom zalogaju. Uz ovu ribu kao prilog može se servirati krompir salata.