ТАЈНА САВРШЕНО СПРЕМЉЕНЕ АРОМАТИЧНЕ ПАСТРМКЕ ЗА БАДЊЕ ВЕЧЕ: Здрав оброк, сочнији од меса! (РЕЦЕПТ)
06.01.2023.
12:39
Коментари (0)
Тајна је у зачинима које ставите, дужини припреме и обавезном додатку - лимуну
Потребно је за две особе:
- 2 пастрмке
- пола лимуна
- першунов лист
- мајчина душица
- нана
- рузмарин
- 3-4 чена белог лука
- зачин, со
- бели бибер
- бело вино 50 мл.
- уље
Направите ПОСНУ БАКЛАВУ за БАДЊИ ДАН - Једноставан рецепт који се брзо припрема (ВИДЕО)
Направите ПОСНУ БАКЛАВУ за БАДЊИ ДАН - Једноставан рецепт који се брзо припрема (ВИДЕО)
ПО РЕЦЕПТУ СЕКЕ АЛЕКСИЋ: Направите ПОСНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ, овај састојак им даје посебан укус
ПО РЕЦЕПТУ СЕКЕ АЛЕКСИЋ: Направите ПОСНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ, овај састојак им даје посебан укус
Припрема:
Све зачине иситнити ножем и маказама. Пастрмку очистити па је зачином и сољу истрљати. Намазати зачиним и ставити мало и у њу, премазати је соком од лимуна, па побиберити.
Прелити белим вином и поуљити. Риба се може ножем попреко мало порезати да не би пукла а и не мора. Може се додати и неки кромпирић по жељи. Ставити да се пече на 200-250 степени око 40 мин.
Кад се испече сервирати и уживати у сваком залогају. Уз ову рибу као прилог може се сервирати кромпир салата.