Torta "MARKIZA" spada među najpopularnije poslastice - Spoj čokolade, lešnika, piškota i ruma čini je neprevaziđenom
Odličan izbor ukoliko se spremate za nove podvige u kuhinji.
Markiza torta pravi je pogodak za ljubitelje piškota i ruma. Njen izuzetno nežan ukus osvojiće sve koji vole laganije poslastice.
Nećete imati ni najmanje muke da je spremite, a evo šta vam je potrebno od sastojaka za ovu divnu tortu i kako teče proces pripreme.
Sastojci:
- 420 g piškota
- 6 jaja
- 350 g prah šećera
- 250 g putera
- 200 g čokolade
- 200 g samlevenih, pečenih lešnika
- šlag ili slatka pavlaka za premazivanje torte
- mlako mleko za namakanje piskota, malo ruma
Priprema:
Šerpu od 5 l obložiti aluminijumskom folijom, te piškote provući kroz mlako mleko sa dodatkom ruma (rum možete izbaciti, po želji) i obložiti piškotama dno i ivice šerpe.
Žumanaca ukuvati na pari sa 6 kašika prah šećera i ohladiti. Posebno umutiti puter sa 100 g prah šećera. Šest belanaca umutiti u čvrstu masu sa ostatkom prah šećera. Sve tri mase spojiti u jednu i dodati otopljenu cokoladu i lešnike.
Ovu masu preliti preko piškota i ostaviti u frizideru da se hladi. Kad se masa stegla, piškote koje vire, odnosno krajevi, treba da se odseku i stave preko fila. Tortu okrenuti na tacnu i premazati šlagom ili slatkom pavlakom.