Торта "МАРКИЗА" спада међу најпопуларније посластице - Спој чоколаде, лешника, пишкота и рума чини је непревазиђеном
Одличан избор уколико се спремате за нове подвиге у кухињи.
Маркиза торта прави је погодак за љубитеље пишкота и рума. Њен изузетно нежан укус освојиће све који воле лаганије посластице.
Нећете имати ни најмање муке да је спремите, а ево шта вам је потребно од састојака за ову дивну торту и како тече процес припреме.
Састојци:
- 420 г пишкота
- 6 јаја
- 350 г прах шећера
- 250 г путера
- 200 г чоколаде
- 200 г самлевених, печених лешника
- шлаг или слатка павлака за премазивање торте
- млако млеко за намакање пискота, мало рума
Припрема:
Шерпу од 5 л обложити алуминијумском фолијом, те пишкоте провући кроз млако млеко са додатком рума (рум можете избацити, по жељи) и обложити пишкотама дно и ивице шерпе.
Жуманаца укувати на пари са 6 кашика прах шећера и охладити. Посебно умутити путер са 100 г прах шећера. Шест беланаца умутити у чврсту масу са остатком прах шећера. Све три масе спојити у једну и додати отопљену цоколаду и лешнике.
Ову масу прелити преко пишкота и оставити у фризидеру да се хлади. Кад се маса стегла, пишкоте које вире, односно крајеви, треба да се одсеку и ставе преко фила. Торту окренути на тацну и премазати шлагом или слатком павлаком.