Pripremite savršenu riblju čorbu!
Najbolja je u kotliću, ali ako nemate uslova da založite vatricu, neće joj ništa smetati ni kombinacija - šporet i lonac.
Potrebno:
- 1kg šaran
- 4 srednje glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 veze zeleni
- aleva paprika – slatka
- ljuta tucana paprika
- mešavina začina
- biber
- biber u zrnu
- lovorov list
- soda bikarbona
Priprema:
Spremiti i šarana sa ljutim papričicama!
U loncu od 4-5 litara kuvati ribu (glava i rep) dok se ne podigne na površinu. Zatim skinuti sa vatre, izvaditi kuvanu ribu pa, kad se ohladi, skinuti meso sa kostiju.
Sitno seckan luk dinstati na malo ulja, dok ne požuti. Dodati ½ kesice sode bikarbone, da se napravi pena, pa dodati rendanu šargarepu i zelen. Dodati začine – dve supene kašike aleve, kašiku soli, kašiku mešavine začina, kafenu kašičicu bibera i ljute tucane paprike. Dinstati uz stalno mešanje, pa dodati sitno kidanu kuvanu ribu i naliti sa skuvanom supom (u kojoj se bario šaran). Ubaciti 3-4 lovorova lista, 5-6 zrna bibera i kuvati još jedan sat.
Ostatak ribe iseći na kocke i zajedno sa iznutricama ubaciti u čorbu 15 minuta pre kraja kuvanja.
Servirati uz prepečen crni hleb.
Ukoliko želite da se objavi neki vaš recept, zanima vas kako se nešto sprema ili imate neko pitanje iz oblasti gastronomije - pošaljite poruku na našu zvaničnu Facebook stranu!