Припремите савршену рибљу чорбу!
Најбоља је у котлићу, али ако немате услова да заложите ватрицу, неће јој ништа сметати ни комбинација - шпорет и лонац.
Потребно:
- 1кг шаран
- 4 средње главице црног лука
- 2 шаргарепе
- 2 везе зелени
- алева паприка – слатка
- љута туцана паприка
- мешавина зачина
- бибер
- бибер у зрну
- ловоров лист
- сода бикарбона
Припрема:
Спремити и шарана са љутим папричицама!
У лонцу од 4-5 литара кувати рибу (глава и реп) док се не подигне на површину. Затим скинути са ватре, извадити кувану рибу па, кад се охлади, скинути месо са костију.
Ситно сецкан лук динстати на мало уља, док не пожути. Додати ½ кесице соде бикарбоне, да се направи пена, па додати рендану шаргарепу и зелен. Додати зачине – две супене кашике алеве, кашику соли, кашику мешавине зачина, кафену кашичицу бибера и љуте туцане паприке. Динстати уз стално мешање, па додати ситно кидану кувану рибу и налити са скуваном супом (у којој се барио шаран). Убацити 3-4 ловорова листа, 5-6 зрна бибера и кувати још један сат.
Остатак рибе исећи на коцке и заједно са изнутрицама убацити у чорбу 15 минута пре краја кувања.
Сервирати уз препечен црни хлеб.
Уколико желите да се објави неки ваш рецепт, занима вас како се нешто спрема или имате неко питање из области гастрономије - пошаљите поруку на нашу званичну Facebook страну!