Кокице су благо за којим вапи сваки организам
Кокице се најздравије грицкалице.
Група научника истиче да кокице садрже већи ниво антиоксиданса, него воће и поврће, а најзаступљенији од њих је полифенол. Они успоравају старење мозга, односно помажу у борби против молекула које оштећују нервне станице.
Откривено је да њени антиоксиданси садрже само 4% воде, док су они много разређенији у воћу и поврћу с обзиром на то да те намирнице садрже 90% течности, пише dailymail.com.
Једна порција кокица има оптимално 300мг антиоксиданса, готово двоструко више од исте порције воћа. Лекари Универзитета у Пенсилванији су, објављивањем резултата своје студије, потврдили да су кокице пребогате влакнима и због тога људима саветују да их једу бар три пута недељно.
Мада, никада вас нико неће саветовати да их једете свакодневно, јер оне не садрже витамине и нутријенте које можемо пронаћи у воћу и поврћу.
"Једна порција кокица покрива више од 70% потребног дневног уноса житарица. Просечна особа испуни потребан препоручени унос свега 50 посто, а кокице им могу помоћи да надокнаде тај недостатак", рекао је један од учесника пенсилванијског истраживања др Џој Винсон.
Тајна калорија код кокица крије се у припреми. Кокице печене у микроталасној пећница имају двоструко више калорија од оних које се пеку на рингли шпорета.