Пуњене брескве
27.06.2014.
21:22
Коментари (0)
Укусно и брзо, а слатко!
Потребно:
- 12 бресака
- 200г кекса
- 2 јајета
- шећер
- путер
- ванилин шећер
Припрема:
Брескве операти, па сваку пресећи на пола и извадити коштицу. Затим их пажљиво, кашичицом, издубити.
У умућена јаја додати измрвљен кекс и изгњечену средину бресака и ванилин шећер, па добијеном смесом напунити издубљене половине.
Овако припремљене брескве поређати у путером подмазану ватросталну посуду, посути шећером (по укусу) и оставити у рерни да се пече око пола сата на температури од 180 степени.
Брескве оставити да се добро охладе.
Служити их декорисане шлагом и млевеним кексом или листићима бадема.