УЧИНИТЕ ГА ЈОШ БОЉИМ: Како да МЕСО постане НАЈЗДРАВИЈИ оброк
Ако га једете на погрешан начин, излажете се већем ризику од рака.
Приметићете да се данас све више једу месне прерађевине. Беланчевине у месу су корисне за развој и обнављање организма, али то не значи да сваки дсн треба да једемо огромну порцију меса, јер свака неумереност ће нас коштати здравља.
Ево неколико савета како да вам месо више користи, него што штети.
1. Црвено месо попут говедине и свињетине можете јести једном или двапут недељно, јер у случају да их једете чешће, изложени сте већем ризику од рака дебелог црева. До кобне болести долази, ако месо често пржите или неправилно роштиљате, јер тиме стварате полицикличне ароматске спојеве.
О томе колико је и да ли црвено месо штетно, детаљније прочитајте ОВДЕ.
2. Уместо месних прерађевина, једите крто месо, попут јуњетине или прса пилетине.
3. Избегавајте поховано и месо пржено у биљном уљу. Оно има више калорија, транс масних киселина, које повећавају ниво холестерола у крви. Нутриционисти саветују да једете пржено месо са много зелене салате и поврћа. Избегавајте комбинацију меса и угљених хидрата, а највише кромпира, тестенине и хлеба. Такав оброк отежава рад метаболизма и пробаву.
Прочитајте и:
- ДУШИЦА ЈЕ ИМАЛА РАК ПЛУЋА И БИЛА ЈЕ СА ОБЕ НОГЕ У ГРОБУ: Лекари је послали кући, а онда се десило чудо (ВИДЕО)
- ОДЈЕДНОМ ВАМ СЕ ЗАВРТЕЛО У ГЛАВИ? Савети како да избегнете хроничне упале овог ПРОМЕНЉИВОГ ВРЕМЕНА
- ПУСТОШИТЕ ФРИЖИДЕР НОЋУ? Ево шта је узрок преједања у касне сате
- ПРОДУЖИЋЕ ВАМ ЖИВОТ ЗА 20 ГОДИНА: Уз овај рецепт НИКО НЕЋЕ ЗНАТИ КОЛИКО ГОДИНА ИМАТЕ
- ЦВИЛЕО, ПЛАКАО И УМРО ЈОЈ У НАРУЧЈУ: Лекари нису на време сазнали да је беба боловала од менингитиса