Зашто је добро јести трешње
Ако немате навику или једноставно не волите трешње, право је време да их заволите. Трешње садрже невероватно велику количину витамина који хране наш организам и одржавају га у доброј кондицији.
Можете их јести у многим десертима. Битно је само да их конзумирате, а ево и зашто...
Трешње подижу расположење. Њихова калоричност води порекло од природног шећера. Сада знате да, следећи пут, када вам падне енергија, узмите једну шаку свежих трешања и осећаћете се много боље.
Трешње побољашавају сан. Ако имате проблема са спавањем, редовно једите шаку трешања и дуже ћете спавати. Оне садрже мелатонин који обезбеђује бољи сан. Лекове за спавање, замените природним средством успављивања.
Побољшавају вид. Трешње садрже витамин А, а део њега је бета каротен који помаже изоштравању видног поља. Небитно да л имате проблема са видом или не, једите трешње макар превентиве ради.
Трешње чине кожу здравијом, јер садрже ретинол (део витамина А) који чини кожу еластичнијом и увек свежом.
Конзумирајући вишње, ви се борите против разних врста рака. Водите нездрав живот, имате лоше навике које могу индиректно довести до боловања од рака, ово је право време да се освестите и "преусмерите" своје здравље у правом смеру.
Оне покрећу дигестивни систем и убрзавају рад метаболизма. Такође, знатно смањују ниво холестерола у крви.
Ако болујете од артитиса, трешње су ту да вам ублаже бол и смање упалу зглобова, обнављајући хрскавицу.
Познајући чињеницу да банане садрже највише калијума од свих осталих воћки, и трешње такође садрже калијум, али у мањој мери. Ако више волите трешње од банана, калијум који садрже уклониће грчеве у мишићима и ублажиће менструалне болове.
Трешње одржавају и продужују мождане функције. Оне јачају нерве и тако омогућавају дегустаторима бољу меморију и дуже памћење, мимо годинама које долазе.
Трешње јачају срчане функције и продужују његов животни век.
Ова делотворна воћка има анти – инфламаторна дејства. Ово је корисно за спортисте који најчешће осете бол после тренинга или пате од артитиса.
Пошто је то кошчато воће и можда је некима незгодно да га једу, постоје и други начини да унесете трешње у организам. Путем десерта, сушених трешања или као њихов сок.
(womanitely.com)