Коприва, ЈЕДАН КРОМПИР и још пар састојака које имаш у кухињи: Чорба од ЖАРЕ пуна је ГВОЖЂА
Одличан избор уколико постиш или си на дијети.
Уколико постите или сте на дијети или једноставно желите да осморите организам од тешке хране, препоручујемо вам чорбу од коприве, која је сада свежа и можете пронаћи младе листове, одличне за ово вариво.
Није ИШЛА у WC СЕДАМ ДАНА, а онда је ПРОМЕНИЛА ово у свакодневној ИСХРАНИ и ПРОБЛЕМ је РЕШЕН
Да ли бисте ЦРНИ ЛУК умасирали у косу? Кад сазнате ЗАШТО, сигурни смо да ХОЋЕТЕ!
Састојци:
- 300 гр коприва
- 1 главица лука
- 1 шаргарепа
- 1 празилук
- 1 већи кромпир
- 1 коцка за супу од поврћа
- 4 кашике уља
- 1 лимун или мало јабуковог сирћета
Припрема:
Очистите поврће, лук и празилук исецкајте што ситније и продинстајте на уљу са мало воде. Додајте ситно сецкану шаргарепу и кромпир исечен на неколико дебљих колутова. Налијте водом и додајте коцку.
Кувајте петнаестак минута, па додајте опран и на крупно сечен лист коприве. Кувајте пар минута па склоните са ватре и добро умутуте штапним миксером.
Дотерајте укус, вратите ако је потребно да још мало уври и пред служење закиселите по жељи. Можете додати и још мало маслиновог уља. Кад не постите, у ову чорбу можете додати и мало киселе павлаке.