Овај колач, на први поглед помало необичног имена, добро је познат домаћицама. Постоји мноштво рецепата за њега, али дефинитивно најлепши укус добија када се додају банане.
Овај колач је невероватно сочан, укусан, чоколадан. Хедном речју - фантастичан! Врло лако се прави, сигурно ће успети и почетницима у кулинарству. Зато, погледајте рецепт и правац у кухињу!
Око 30 посто ПРЕМИНУЛИХ од короне имало је ОВУ ХРОНИЧНУ БОЛЕСТ: Ево шта чинити у случају заразе и како је избећи
Око 30 посто ПРЕМИНУЛИХ од короне имало је ОВУ ХРОНИЧНУ БОЛЕСТ: Ево шта чинити у случају заразе и како је избећи
ТРАЧАРЕ ЗА МЕДАЉУ! Ови хороскопски ЗНАЦИ не знају да чувају тајну, боље им се НЕ ПОВЕРАВАЈ!
"ПОСТАЛА САМ ДРУГА ОСОБА!" Јелена Ђоковић препоручила књигу о С*КСУ, па споменула ЕЗОТЕРИЈУ
"ПОСТАЛА САМ ДРУГА ОСОБА!" Јелена Ђоковић препоручила књигу о С*КСУ, па споменула ЕЗОТЕРИЈУ
Потребно је:
1 чаша (од 200 мл) густог јогурта
1 чаша млека
1 чаша уља
2 чаше смеђег шећера
2 чаше гриза
4 пуне кашике какаоа
1 кашичица млевене кафе
2 кашичице соде бикарбоне
2 кашике рума
2 изгњечене банане
(неочишћене - 260 г)
Глазура:
150 г црне чоколаде за кување
10 кашика млека
7 кашика уља
50 г маслаца
1 кашика рума
1. Плех, veličine 30x25cm, добро подмазати уљем и,обилно, посути брашном. Благим ударањем руку, по плеху, брашно равномерно распоредити, а вишак брашна истрести. Мерна јединица, за све састојке, је чаша од 200 мл.
2. Рерну укључити да се загреје на 160 степени. У дубљу посуду ставити јогурт, млеко и уље. Жицом за мућење сјединити. Додати шећер и, виљушком, изгњечене банане. Умутити. У посебној посуди помешати гриз, соду бикарбону, какао и кафу. Добијену мешавину убацити у течне састојке, додати рум и, добро, жицом сјединити.
3. Добијену смесу, равномерно, сипати у, припремљени, плех. Ставити да се пече, у претходно, загрејану рерну.
4. Док се колач пече спремити глазуру. У, мању, шерпицу ставити изломљену чоколаду, уље, исецкани маслац и млеко. На тихој ватри мешати, да се сви састојци растопе и, добро, сједине. Склонити са ватре, па додати рум, и промешати.
5. Печени колач (пробати чачкалицом да ли је печен) извадити из рерне и прелити, топлом, глазуром. Протрести плех, да се глазура, равномерно, разлије, по целом плеху. Оставити на собној температури да се охкади, па колач сместити у фрижидер, или на неко хладно место.
6. Када се глазура стегне, колач исећи на, веће, коцке и послужити.
НЕ ШТИТИ! Ове МАСКЕ су НАЈГОРИ ИЗБОР у заштити од КОРОНАВИРУСА, немају никакав ефекат!
НЕ ШТИТИ! Ове МАСКЕ су НАЈГОРИ ИЗБОР у заштити од КОРОНАВИРУСА, немају никакав ефекат