Не губите време: Ови кухињски трикови нису вредни испробавања!
Никако!
Сви волимо да користимо пречице, поготово оне у кухињи. Уосталом, ко не жели да уштеди време које иначе трошимо на кување и припрему оброка?
Захваљујући њиховој популарности, кухињске пречице и трикове можете да пронађете готово на сваком месту, па је понекад тешко проценити који су заиста вредни испробавања.
Предиван ручак: Пикантне флекице са млевеним месом (РЕЦЕПТ)
Прсте да полижете: Како најлакше испећи мање прасе или део прасета у рерни
Предстваљамо вам популарне кухињске трикове који вам заправо неће пуно помоћи:
Тражење савршено зрелог авокада можете да буде попут тражења игле у пласту сена. Шта онда учинити ако баш сада желите да припремите тост с авокадом?
Један од предлога је укључивање рерне на 200°Ц и печење авокада, но иако ће авокадо заиста омекшати, његов укус значајно ће се променити!
Уместо тога, ставите авокадо у кесу с другим зрелим воћем (на пример јабукама и бананама). Зрело воће испушта етилен који стимулише брже сазревање.
Ако потоци суза теку низ ваше образе сваки пут када сечете лук, вероватно ћете покушати апсолутно све како бисте то спречили.
Постоје разни савети, попут сецкања лука уз пуштену воду или запаљене свеће, па чак и жвакање жваке током сецкања, али они заправо уопште не делују.
Једна обећавајућа метода је потапање лука у воду пре сечења – иако ће укус лука бити нешто блажи, биће и мање суза јер ће се смањити количина хемикалија које се из лука испуштају током сечења, а које изазивају плакање.
Кажу да ће шерпи с водом у коју гледате требати вечност да прокључа, али овај трик неће пуно да убрза ствари. Према неким изворима, посољеној води заправо ће требати више времена да прокључа!
Најбољи начин да убрзате време потребно води да прокључа је једноставно смањивање волумена воде, коришћење веће шерпе, млаке воде и поклопца. Но најважнији трик од свега је – стрпљење.
Иако у продавницама можемо да пронађемо све више производа од кокоса, ништа не може да замени онај прави. Но, отварање кокоса врло брзо може да се претвори у прави проблем.
За испробавање најчешћег савета потребни су вам чекић, одвијач и неколико прецизних удараца, но ова метода није једноставна како се чини.
Уместо тога, можете да користите тупу страну ножа или велики камен. Ако вам течност није важна, кокос једноставно можете да баците на под!
Правила припреме јаја за Васкрс: Колико се кувају да не попуцају и колико дуго могу да стоје
ОВО ТРЕБА ДА УРАДИТЕ СА СТАРОМ ЧУВАРКУЋОМ: Сви праве КОБНУ ГРЕШКУ и навлаче ЗЛО и БОЛЕСТ у кућу
Ручак спреман очас посла: Посне пљескавице од туњевине
Прави специјалитет: Посна сарма са сувим шљивама (РЕЦЕПТ)
Загрејте се и ојачајте имунитет: Ништа боље не лечи од домаће супе! (РЕЦЕПТ)