Уштипци бољи од бакиних - по овом рецепту подсетиће вас на палачинке, а најбоље је што се праве без квасца
Засучите рукаве и одмах испробајте!
Ако сте љубитељ палачинки и теста сличног укуса, онда сигурно волите да поједете и уштипке. Иако се углавном једу са џемовима и кремом, уштипци спремљени по овом рецепту су права мини верзија палачинки, а подједнако су укусни и без икаквих додатака.
Оно што је најбоља ствар, јесте то што вам неће бити потребан квасац, па је тако и сама припрема знатно бржа од рецепата по којима су уштипке правиле наше баке.
Потребно вам је:
- 175 гр брашна
- 5 кашика јогурта
- 2 кашике шећера
- 2 кашике уља
- 1 јаје
- 2 кашичице прашка за пециво
- 1 кесица ванилин шећера
Припрема:
У дубљу чинију сипајте јаје, шећер, ванилин шећер. Умутите ручном мутилицом, па додајте уље. Све лепо сједините, додајте јогурт, па опет умутите. Додајте и брашно и прашак за пециво и сједините све. Тесто можете сипати у шприц или га, просто, сипати кашиком у науљен тигањ.
Пржити по пар минута с обе стране, а када је готово, уваљати у прах шећер или служити са џемом, кремом.
Пријатно!