Једном када пробате ПИТУ СА БЕЛИМ МЕСОМ у бешамел сосу стално ћете је правити - Укусан, а несвакидашњи оброк
Када једном пробате ову питу, сигурно ће постати ваш омиљени рецепт који ћете припремати изнова и изнова!
Ако сте у потрази за укусним, али несвакидашњим оброком који ће вас одушевити, пита са белим месом у бешамел сосу је прави избор!
Овај рецепт доноси савршен спој сочног белог меса и кремастог бешамел соса, све упаковано у хрскаве коре које ће учинити сваки залогај правим уживањем. Савршен је за оне тренутке када желите нешто више од обичне пите, али без превише компликација.
Када једном пробате ову питицу, сигурно ће постати ваш омиљени рецепт који ћете припремати изнова и изнова!
Рецепт за питу са белим месом у бешамел сосу
Потребно је:
-коре за питу
-главица лука
-1кг пилећег филеа
-зачини: со, мало бибера, суви зачин (по жељи)
-200г качкаваља
Бешамел сос:
-150г путера/маргарина
-150г брашна
-1Л млека
-мало мускатног орашчића и соли (по жељи)
И још:
-кисела вода и уље - за премазивање кора
-1 жуманце и мала кисела павлака
Припрема:
На мало уља продинстати црни лук, па му додати бело месо исецкано на коцкице. Зачинити месо и пржити док не добије златкасти боју.
Бешамел:
На тихој ватри истопити путер/маргарин. Кад се скроз отопи додавати постепено брашно, уз константно мешање. На самом крају додајемо постепено млеко и мешајте све време, да не би било грудвица.
На крају ређамо кору, премажемо је мешавином киселе воде и уља, па додајемо још једну кору, опет премажемо мешавином, па трећу кору, а онда додала бешамел, месо, па рендани качкаваљ - и тако док не истрошите сав материјал.
На крају питу премазати са мешавином киселе павлаке и једног жуманца, затим је исећи, обложити алуминијумском фолијом и пећи на 180 степени 30-ак минута, па још 5 минута без фолије, да се запече, све зависи од ваше рерне.