Феноменалне ЋУФТЕ У ПАРАДАЈЗ СОСУ по бакином рецепту - Уз овај прилог добијате КОМПЛЕТ РУЧАК за данас (ВИДЕО)
19.05.2023.
12:49
Коментари (0)
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за ћуфте у парадајз сосу.
Потребно је:
- 300 гр млевеног меса
- 1 главица црног лука
- 4 чена белог лука
- 1 јаје
- 2 кашике презли
- мало мл. паприке
- мл бибер
- суви зачин или со
- уље
Сос:
- процеђено уље од ћуфти
- 2 кашике брашна
- 200 мл куваног парадајза
- 300-350 мл воде
- мало сувог зачина
- 1/2 кашичице шећера
БАКИН рецепт за најбољи МИНИ КУГЛОФ: Топи се у устима и изгледа невероватно декоративно
БАКИН рецепт за најбољи МИНИ КУГЛОФ: Топи се у устима и изгледа невероватно декоративно
РЕЦЕПТ БАКЕ (75) ЗБОГ КОГ ПУЦА ОД ЗДРАВЉА: Пије ово и има притисак и шећер бољи него омладина (РЕЦЕПТ)
РЕЦЕПТ БАКЕ (75) ЗБОГ КОГ ПУЦА ОД ЗДРАВЉА: Пије ово и има притисак и шећер бољи него омладина (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Млевено месо треба још једном самлети у неком блендеру или сецку. Исецкати и лук црни и бели, додати јаје, суви зачин, паприку, бибер, презле и све лепо рукама изједначити.
Руке премазати уљем па вадити комадиће и обликовати мале ћуфтице и ређати у послужавник.
Пржити поклопљене и повремено окретати бар 30 минута. Извадити на упијајућу салвету. Уље процедити па у половину уља додати брашно па га пржити да добије крем свелу боју, сипати парадајз и воду и мешати.
Додати зачин и шећер и мешати. Сос мора да проври. Додавати воде толико да сос мора бити ређи јер кад се охлади доста згусне. Сервирати и уживати у прелепом укусу.