Грчка торта са ЧОКОЛАДОМ И ОРАСИМА је тотално другачија од осталих - Због једног састојка има посебну арому
Идеална за предстојеће славе, богата и кремаста.
Грчка торта са орасима и чоколадом може се наћи и на вашој славској трпези. Спој ова два укуса празник је за сва чула, а ево шта ће вам бити потребно и како тече поступтак припреме.
За коре:
15 беланаца
15 кашика шећера
15 кашика млевених ораха
6 кашика сецканих ораха
15 кашика млевеног кекса
1,5 кашичица прашка за пециво
За фил:
15 жуманаца
150 г шећера
80 г густина
2 кашике ванилиног екстракта
1 кесица ванилиног шећера
800 мл млека
300 г омекшалог путера
200 г млечне чоколаде
200 г беле чоколаде
4 кашике млевеног кекса
За шлаг:
1/2 паковања шлаг крема
300 мл млека
Рецепт за грчку торту богату чоколадом и орасима:
За ову торту прво беланца умутите у чврст снег миксером па додајте шећер, кашику по кашику, све време мутећи док не добијете сјајан шне. Потом додајте млевене и сецкане орахе, кекс и прашак за пециво, па све сједините лопатицом. Распоредите смесу на округли калуп пречника 26 цм који сте претходно обложили папиром за печење. Пеците 20 минута на 180 степени у претходно загрејаној рерни. Направите 3 коре, за сваку кору вам је потребно 5 беланаца. Док се коре хладе припремајте фил.
Жуманца помешајте са шећером, густином, аромом ваниле и ванилиним шећером. Млеко загрејте на средњој јачини, до кључања а затим додајте жуманца и наставите са кувањем уз стално мешање док се фил не згусне, 4-5 минута. Пребаците фил у другу чинију, па га прекријте провидном најлонском фолијом и оставите да се хлади на собној температури.
Србија Данас/ Ствар укуса/ пренела: Д.М.
У прилогу је још један видео рецепт за торту "Гркиња".